Over ons

De onderneming

De firma Abel + Schäfer, opgericht als molen in 1892, kan terugkijken op een lange traditie die gekenmerkt wordt door vernieuwing. In 1958 begon Fritz Claus Schäfer met het produceren van bakgrondstoffen onder de merknaam KOMPLET.
 
Als één van de eerste fabrikanten wereldwijd. De gemaakte grondstofmengelingen zijn veelbelovend, want de vraag is groot. In 1967 werd de dochteronderneming KOMPLET Berlin opgericht.
 
Tegenwoordig behoort de bedrijvengroep Abel + Schäfer / KOMPLET tot één van de leidinggevende bedrijven in zijn branche en zal zich ook in de toekomst inzetten voor traditie en vernieuwing.
 
Met de term traditie associëren we niet alleen onze jarenlange ervaring in de productie van bakgrondstoffen  en bakmengelingen, maar ook de zorgvuldigheid bij het omgaan met waardevolle grondstoffen en een hoge kwaliteitsfocus zijn voor ons van groot belang. De zoektocht naar nieuwe en effectievere test- en procestechnologieën draagt bij aan de voortdurende verbetering van onze producten. De vroege focus op nieuwe, internationale markten heeft ons ook vooruit geholpen op het gebied van vernieuwing.
 
"Traditie en vernieuwing" zijn twee termen die nauw verweven zijn met de geschiedenis van ons bedrijf en een beslissende rol hebben gespeeld bij het bepalen van het succes van het bedrijf en dat vandaag nog steeds doen.
 
Een korte blik op de geschiedenis van het bedrijf illustreert dit op indrukwekkende wijze.

Weltkarte